Balling’s Bits

Kagemand

Hjemmelavet kagemand MK. Kagemand/-dame af brunsviger pyntet med diverse slik efter opskrift af Claus Meyer (se her eller bogen). Bages og pyntes samme dag som den skal serveres.

Ingredienser:

  • Dej:
    • ½ liter lunken (let)mælk
    • 50 g gær
    • 2 æg
    • 100 g sukker
    • 5 g salt
    • ca. 900 g hvedemel
    • 75 g blødt smør (saltet)
  • Remonce:
    • 200 g marcipan (revet)
    • 500 g brun farin + ektra til drys
    • 500 g blødt smør (saltet)
    • 1 dl lys sirup
    • 50 g kanel
  • Pynt:
    • Lakridskonfekt
    • Matadormix
    • Lakridsbånd eller Rotella (grammafonplader/cykelhjul) til hår
    • Eventuelt glasur til at fæstne slik med

Fremgangsmåde:

Dej: Rør gæren ud i den lunkne mælk og pisk æg, sukker og salt i. Sæt i rørmaskine og tilsæt mel. Når dejen er samlet tilsættes det bløde smør og dejen æltes glat (til den slipper skålens kanter). Lad dejen hæve i en halv time.

Del dejen (på cirka 1800 g) i tre dele: hoved (500 g), krop (800 g) og arme+ben (4x125 g) som bages hver for sig (dvs på tre plader: en med hoved, en med krop og så arme og ben på sidste plade). Rul dejen ud på meldrysset bord, form og flyt over på bagepapier og lav fordybninger med fingrene (til at fange remoncen).

Remonce: Pisk revet marcipan og brun farin sammen med el-pisker til der ikke er nogen klumper. Pisk det bløde smør i massen og tilsæt sirup og kanel. Smør remoncen ud over dejen med en paletkniv og drys tilsidst med lidt brun farin.

Dæk brunsvigerne til og lad den hæve cirka 1 time. Bag brunsvigeren ved 200 grader i 18 minutter.

Comments